Zapečený květák s mletým masem a sýrem

⏱️ Doba přípravy: 20 minut
🔥 Doba vaření: 25-30 minut
👨🍳 Obtížnost: Těžší
🍽️ Počet porcí: 3-4
Ingredience
- 1 květák
- 4 červené brambory
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 pórek
- 300 g libového mletého hovězího masa
- 60 g crème fraîche
- 100 g strouhaného sýra
- Olivový olej
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Zeleninu očistěte. Červené brambory nakrájejte na plátky. Plátky brambor vložte do hrnce, přidejte vodu, dokud nebudou ponořené. Vařte 3–4 minuty, opláchněte studenou vodou v cedníku a sceďte.
- Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kostičky. Pórek rozpůlte a nakrájejte na půlkolečka. Květák nakrájejte na růžičky a papriku na kostičky.
- Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a osmažte mleté maso 5–6 minut na středním ohni.
- Přidejte cibuli, pórek, papriku, květák a kořenící směs a restujte další 2–3 minuty na středním ohni. Sundejte pánev z ohně a smíchejte s crème fraîche.
- Lžící přidejte směs zeleniny a mletého masa do zapékací mísy a přikryjte plátky brambor.
- Navrch posypejte sýrem a pečte v troubě 25–30 minut, dokud sýr nezezlátne.