Zapečený květák s mletým masem a sýrem

Zapečený květák

⏱️ Doba přípravy: 20 minut

🔥 Doba vaření: 25-30 minut

👨‍🍳 Obtížnost: Těžší

🍽️ Počet porcí: 3-4

Ingredience

  • 1 květák
  • 4 červené brambory
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 pórek
  • 300 g libového mletého hovězího masa
  • 60 g crème fraîche
  • 100 g strouhaného sýra
  • Olivový olej

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Zeleninu očistěte. Červené brambory nakrájejte na plátky. Plátky brambor vložte do hrnce, přidejte vodu, dokud nebudou ponořené. Vařte 3–4 minuty, opláchněte studenou vodou v cedníku a sceďte.
  3. Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kostičky. Pórek rozpůlte a nakrájejte na půlkolečka. Květák nakrájejte na růžičky a papriku na kostičky.
  4. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a osmažte mleté maso 5–6 minut na středním ohni.
  5. Přidejte cibuli, pórek, papriku, květák a kořenící směs a restujte další 2–3 minuty na středním ohni. Sundejte pánev z ohně a smíchejte s crème fraîche.
  6. Lžící přidejte směs zeleniny a mletého masa do zapékací mísy a přikryjte plátky brambor.
  7. Navrch posypejte sýrem a pečte v troubě 25–30 minut, dokud sýr nezezlátne.