Houbové risotto

⏱️ Doba přípravy: 10 minut
🔥 Doba vaření: 25 minut
👨🍳 Obtížnost: Snadná
🍽️ Počet porcí: 2
Ingredience
- Sáček wok zeleniny 400 g
- Rýže na risotto 150 g
- Sýrové hobliny 70 g
- 6 Cherry rajčat
- Sáček houbového vývaru 10 g
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- Bujónový prášek rozpusťte ve 400 ml vroucí vody.
- Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a na mírném ohni vařte houbovou zeleninovou směs 3 minuty.
- K zelenině přidejte rýži a vývar a promíchejte.
- Pánev přikryjte pokličkou a počkejte, až rýže absorbuje většinu tekutiny.
- Mezitím si nakrájejte cherry rajčátka na čtvrtky.
- Po 20 minutách ochutnejte, zda je rýže uvařená.
- Přidejte kousky cherry rajčátek a polovinu sýrových hoblin a zamíchejte do risotta.
- Zahřívejte další 2 minuty.
- Risotto naaranžujte na talíře a navrch posypte zbylým sýrem jako ozdobu.