Houbové risotto

Houbové risotto

⏱️ Doba přípravy: 10 minut

🔥 Doba vaření: 25 minut

👨‍🍳 Obtížnost: Snadná

🍽️ Počet porcí: 2

Ingredience

  • Sáček wok zeleniny 400 g
  • Rýže na risotto 150 g
  • Sýrové hobliny 70 g
  • 6 Cherry rajčat
  • Sáček houbového vývaru 10 g
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Bujónový prášek rozpusťte ve 400 ml vroucí vody.
  2. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a na mírném ohni vařte houbovou zeleninovou směs 3 minuty.
  3. K zelenině přidejte rýži a vývar a promíchejte.
  4. Pánev přikryjte pokličkou a počkejte, až rýže absorbuje většinu tekutiny.
  5. Mezitím si nakrájejte cherry rajčátka na čtvrtky.
  6. Po 20 minutách ochutnejte, zda je rýže uvařená.
  7. Přidejte kousky cherry rajčátek a polovinu sýrových hoblin a zamíchejte do risotta.
  8. Zahřívejte další 2 minuty.
  9. Risotto naaranžujte na talíře a navrch posypte zbylým sýrem jako ozdobu.